Picasso & Het Innerlijk Huwelijk

header Picasso

PICASSO

‘Het Innerlijk Huwelijk’

Een kunstwerk als een ‘bezegeling’

Wie is er bij jou in charge? Je innerlijke man of je innerlijke vrouw? Stof tot nadenken.

Vaak werken je innerlijke man en vrouw elkaar tegen of overheerst een van beide kanten in jezelf. De kwaliteiten van de innerlijke vrouw zijn creativiteit, verbinden, schoonheid, speelsheid en het ontvangende principe. Van de innerlijke man zijn dat gerichtheid, gedrevenheid, doelgericht en het dragende principe. Het zou mooi zijn als je innerlijke man en vrouw in een harmonieuze en gelijkwaardige verhouding tot elkaar komen te staan.
Je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten zullen elkaar gaan versterken in plaats van elkaar tegen te werken. Deze innerlijke verandering zal zich ook weerspiegelen in de relatie met je partner en met de buitenwereld.
Picasso zijn werk herken je aa n de gebroken beelden, zoals een gebroken spiegel, en hoe hij ze dan weer samenbrengt. Niet zoals het was, er ontstaat een nieuw beeld.
Tijdens deze workshop ga je op groot formaat deze twee aspecten in jou samenbrengen in een groot kunstwerk.
Teken- en schilderervaring is niet nodig, wel nodig is, een nieuwsgierigheid om dit onderwerp te onderzoeken.

Praktische informatie

Datum: Zie agenda

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur (je bent welkom vanaf 9.45 uur)

Locatie: Het Atelier van DE VERBINDENDE FACTOR,
Wettenseind 4 5674 AA in Nuenen

Kosten: € 120,- ( incl. btw), incl. materiaal, koffie, thee, lekkers

PICASSO

‘Het Zelfportret’

’De kracht van onvolmaaktheid’

Streven naar perfectie, veel mensen herkennen dit. Het is een mooi gegeven om harmonie te willen aanbrengen in wat je doet, denkt en voelt. Maar je kunt er ook flink over struikelen. Want wat is de totale perfectie? En kan perfectie wel zonder imperfectie bestaan? Kortom; licht kan niet zonder donker en vreugde niet zonder verdriet. Spanning ofwel disharmonie, en harmonie horen op deze manier ook bij elkaar.
Probeer beide tegenpolen eens samen te brengen in een kunstzinnig werkstuk. Je zult zien en voelen dat beide aspecten van waarde zijn. Je leert zien hoeveel ze voor elkaar betekenen. Het oordeel op dat wat niet in harmonie lijkt, wat lelijk lijkt of imperfect zul je meer en meer loslaten.
Ook ‘dat lelijke en minder goeie deel’ in je werk, in de mens en in je omgeving, is van belang. Als je dat beseft, en niet langer bang bent voor of iets wel of niet goed is, verdwijnt die angst naar de achtergrond en zul je vrijheid voelen. Pas dan kun je groeien! Omarm je schaduwkanten.
En iedereen kan het! Teken- of schildervaring is niet nodig.

Praktische informatie

Datum: Zie agenda

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur (je bent welkom vanaf 9.45 uur)

Locatie: Het Atelier van DE VERBINDENDE FACTOR,
Wettenseind 4 5674 AA in Nuenen

Kosten: € 120,- ( incl. btw), incl. materiaal, koffie, thee, lekkers.

Reacties zijn gesloten.