Familieopstellingen

Wonder boven Wonder Familieopstellingen & Rituelen

 

De Verbindende Factor biedt Wonder boven Wonder de gelegenheid om een soort vaste plek te hebben om opstellingen te begeleiden, een vast honk, een thuishaven.

Samen met Henriette Thijssen heb ik Wonder boven Wonder opgericht. Wij hebben er bewust voor gekozen dit werk samen te doen. Samen zien we meer en voelen we meer. Samen hebben we 4 ogen, 4 oren en bovenal 2 harten. Samenwerken is fijn en we houden elkaar scherp.
We zijn verschillend, nogal zelfs en daardoor vullen we elkaar op een bijzondere manier aan. En waar onze kwaliteiten samenkomen ligt onze kracht om dit prachtige werk te doen. We inspireren elkaar, dagen elkaar uit en ondersteunen elkaar. We vullen elkaar aan, maar bovenal ‘voelen’ we elkaar aan. Dit alles werkt versterkend en hierdoor zijn we samen nog meer ‘aanwezig’ in het begeleiden van opstellingen en rituelen. Wij laten ons verwonderen over de wonderbaarlijke ontmoetingen in een systeem die plaatsvinden tijdens een opstelling of ritueel. Wonderen zijn de wereld nog niet uit want ze voltrekken zich dagelijks. Alleen hebben we ze niet meer zo goed in de gaten. We zijn het ons te weinig bewust. In een opstelling word je bewust van dit fenomeen. Van kleine en grote wonderen. Verwacht ze echter niet, maar laat je verwonderen over datgene wat zich voor jou aandient.

We geven Seminars voor vraagstellers, thema workshops, retraite-weken, een leerweg voor coaches en therapeuten, supervisiedagen, Systemisch Vrouwenwerk en individuele opstellingen (als je er voor kiest om niet in een groep te willen). We werken op onze eigen nieuwe locatie en op andere locaties in Nederland, Frankrijk.

Voor wie

Iedereen kan deelnemen aan een opstelling.

En alhoewel de naam anders doet vermoeden, zijn het niet alleen problemen in het familiesysteem die kunnen worden ingebracht.

Ook kan het gaan om:

-zakelijke conflicten
-persoonlijke conflicten
-psychische problemen
-relatieproblemen
-lichamelijke problemen
-ziektes
-ondermijnende overtuigingen
en nog veel meer.

Tarief individuele opstelling/coaching met mij (Miriam):

Kennismakingsgesprek: 50 euro

Opstelling: 135 euro (minus het intake bedrag)

Wat is een opstelling

Familie/systeemopstellingen is een methode om inzichten te verkrijgen in je eigen, steeds terugkerende patronen en levensvragen. Deze veroorzaken vaak een blokkade of een ander ongemak waardoor je niet goed functioneert of niet lekker in je vel zit.

Een opstelling maakt het probleem, systeem of patroon dat daarmee samenhangt inzichtelijk. Met het verworven inzicht kunnen blokkades worden opgeheven. Dit gebeurt veelal aan de hand van het zien, voelen en horen wat een representant* in een opstelling teruggeeft.
*een plaatsvervanger die staat voor een persoon, een situatie of een emotie.

Hoe werkt het

Een opstelling vindt veelal plaats in een groep. Een deelnemer brengt zijn probleem of thema als vraag in. Intuïtief kiest hij representanten* uit, die tijdens de opstelling een rol op zich nemen. Dit kan zijn voor familieleden, je werksituatie of abstractere zaken zoals een ziekte of bijvoorbeeld een emotie.

In de opstelling reageren de representanten intuïtief op de situatie, op elkaar en op vragen die gesteld worden door de begeleider(s). Op deze wijze krijg je vraagsteller en ook als toeschouwer inzicht  in je eigen problematiek. Deze inzichten kunnen bevrijdend werken en helderheid brengen in situaties waarin je verandering wilt realiseren. Soms onmiddellijk, maar ook later want een opstelling werkt lang door.

Reacties zijn gesloten.