Laden activiteiten

← Terug naar activiteiten

Rijke van der Knokke

0641899868||www.fromhidingtoshining.nl

Mijn naam is Rijke en ik geloof dat we mogen genieten van een leven vol liefde, plezier en vervulling. Ik snap zo goed hoe het kan zijn als je voelt dat er meer voor je is weggelegd, maar je jezelf eigenlijk tegenhoudt. Je weet niet dat je jezelf tegenhoudt, maar verlangt wel naar een vervullender leven met meer plezier en lichtvoetigheid. Het kan ook zijn dat je je bewust bent dat je jezelf  tegenhoudt op bepaalde punten in je leven, maar niet weet waarom en hoe je dat kunt veranderen. Ik weet hoe dat kan zijn, “I’ve been there”.

Je hebt vroegbloeiers, langbloeiers en laatbloeiers. Ik behoor misschien wel tot de laatste categorie en hopelijk ook de tweede. Lange tijd heb ik op kracht en vanuit de sterke vrouw die ik ben geleefd. Ieder die me kende zag vooral die sterke, stoere vrouw. Vanbinnen voelde ik me vaak anders. Ik was die sterke, stoere vrouw, maar ik voelde ook dat ik niet volledig leefde. Dat ik me ergens inhield.

Vanuit het verlangen om wat ik voelde dat ik aan kwaliteiten in me had en (nog) niet naar buiten durfde te laten, ben ik op zoek gegaan. Noem het een persoonlijke reis. Een soort quest op zoek naar de kern van mijn kwaliteiten. Via journalistiek, tuinarchitectuur, een winkel in antiek en curiosa, belandde ik uiteindelijk door een traumatische ervaring in een ingrijpend proces van persoonlijke ontwikkeling. En toen was er geen weg meer terug. Gelukkig maar.

De reis bracht me langs jaartrainingen, tantratrainingen, vrouwengroepen, TaiChi en fotografie steeds dichter bij mezelf. Ik ontdekte dat ik me thuis voelde bij intuïtief coachen en aanraking, en uiteindelijk komt alles bij elkaar in een opleiding tot levenstherapeut. Tijdens de laatste opleiding is ook de kunstenaar in me weer tot leven gekomen. Een bron van levenslust en plezier die een fijne balans brengt in de reis van het menselijke en de schoonheid op elk vlak.

Ik gun elke cliënt met wie ik werk zijn en haar eigen unieke pad en tempo tot heling en transformatie. Wat ik bij je zie kan ik bevragen, spiegelen en samen met jou onderzoeken. In m’n sessies neem ik altijd m’n onderzoeker, liefdevolheid en lichtvoetigheid mee. Humor zie ik als een van de grootste helers van veel wonden. Met liefde ingezet en altijd bedoeld als aanmoediging.

De  weg naar mijn eigen unieke zelf is een weg from hiding to shining. Ik deel graag mijn ervaringen in dit proces op een speelse, liefdevolle en humorvolle wijze. Door trainingen, workshops, en een opleiding tot levenstherapeut heb ik ervaren hoe waardevol het is om een spiegel te mogen zijn voor wie met plezier en vervulling wil leven. Ik geloof namelijk dat we allemaal unieke kwaliteiten hebben die we mogen vieren en gebruiken voor onszelf en anderen. Ik geloof dat het heel belangrijk is dat we liefdevol genieten toestaan en dat we ons bevrijden van wat ons daarvan weerhoudt.

Mijn passie is het om anderen te inspireren en begeleiden in het helen van de wonden die tijdens ons leven zijn ontstaan en zo ten volle van het leven te kunnen genieten.

Aanstaande activiteiten

  • Er zijn geen resultaten gevonden.