Laden activiteiten

← Terug naar activiteiten

Peter Oostelbos

06-51511240||www.dekrachtvandepressie.nl

Peter Oostelbos (1954)

De basis van wie we zijn (geworden) ligt grotendeels in onze afkomst en opvoeding. Al te vaak blijkt dat problemen, waar we vanaf onze jonge jaren mee worstelen, daarnaar te herleiden zijn. Velen zullen dit herkennen, ik vertel eigenlijk niets nieuws.

Depressie is één van die problemen. We proberen een oplossing en genezing te vinden met medicatie en allerlei vormen van therapie. Echter, in de praktijk blijkt dat deze behandelingen vooral gericht zijn op symptoombestrijding. Op zich is daar niets mis mee, vaak is dit ook noodzakelijk om te overleven. De keerzijde is, dat zolang er niet gekeken wordt naar de onderliggende oorzaken van de depressie, het probleem niet zal worden opgelost.

Ik ben ervan overtuigd dat onderzoek naar het ontstaan van de depressie, bewustwording van hoe de depressie werkt en hoe jij je tot de depressie verhoudt, kan leiden naar inzicht, acceptatie en uiteindelijk tot heling. Uit eigen ervaring kan ik getuigen dat het onderzoek dat ik naar mijn eigen depressie heb gedaan, de beste therapie is geweest die ik ooit heb gehad. Het heeft geleid tot volledige acceptatie, begrip en kennis van mijn depressie, en de ontdekking van de positieve kanten van een depressie. Het betekende een keerpunt in mijn leven. In mijn boek ‘De kracht van depressie’ beschrijf ik niet alleen mijn leven met depressie, maar ook het onderzoek, de resultaten daarvan en de methoden die ik heb ontwikkeld om mijn depressie te leren kennen en te accepteren. De training ‘Leer je depressie kennen’ is gebaseerd op dit boek.

Depressie, in brede zin, is de afgelopen jaren het onderwerp van mijn missie geworden. Van ervaringsdeskundige ben ik inmiddels uitgegroeid tot een deskundige op dit gebied.

 

Gwylan Scheeren (1990)

Rond mijn afstuderen als Neurobioloog afgelopen jaar ben ik in de voetsporen getreden van Peter en heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling ter hand genomen. In de trainingen op Venwoude heb ik via zelfonderzoek het nodige bewustzijn ontwikkeld op mijn automatische reactiemechanismen. Hoe deze vanuit oude pijn zijn voortgekomen en niet langer ondersteunend blijken voor de kwaliteit van leven die ik verlang. Ik heb een intrinsieke interresse in mensen en de kleurrijke manieren waarop het leven zich in eenieder tot uitdrukking komt. Vanuit die interresse en betrokkenheid ben ik nu bezig vorm te geven aan mijn missie om mensen te ontmoeten en te begeleiden op hun pad van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Assisteren in deze training is daar voor mij een belangrijk en waardevolle onderdeel van.

Aanstaande activiteiten

september 2021
Datum Tijd Activiteit Docent
di 21 sep 09:30-16:30 Training ‘Leer je depressie kennen’ Peter Oostelbos