Laden activiteiten

← Terug naar activiteiten

Peter Oostelbos en Gwylan Scheeren

06-51511240||www.dehartenboom.nl.

Peter Oostelbos (1954)

Na een fikse burn-out in 2004, gevolgd door een langdurige en diepe depressie, is mijn visie op mijn leven drastisch veranderd. Ik vond geen voldoening meer in het werk wat ik jarenlang, overigens met veel plezier, had gedaan. Ik was niet tevreden met het leven dat ik leidde, een leven van dag tot dag, zonder duidelijk doel. Het verlangen groeide om mijn leven een echt zinvolle invulling te gaan geven. Op mijn sterfbed wil ik kunnen zeggen: ‘Ik heb geleefd, echt geleefd, ik heb eruit gehaald wat erin zat’.

Op Venwoude heb ik trainingen voor Persoonlijk Leiderschap gevolgd. Daar heb ik ook de coachopleiding gedaan. In mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik enorm gegroeid. Het onderzoek naar mijn depressie is daarin een dikke rode draad geweest én gebleven. Ik heb mijn depressie overwonnen en ik omarm wat de depressie mij in positieve zin gebracht heeft. Hierover schrijf ik in mijn boek De kracht van depressie. Ik heb van het thema depressie mijn missie gemaakt. Door coaching en de training Leer je depressie kennen bied ik hulp en ondersteuning vanuit mijn eigen, doorleefde, ervaring. Daarbij maak ik dankbaar gebruik van een lichaamsgerichte benadering. Mensen voelen zich thuis bij mij omdat ik vanuit mijn eigen ervaringen contact en verbinding maak van waaruit ik hen volledige erkenning en herkenning kan geven.  Elke keer weer ben ik verbaasd van de helende werking hiervan. Ik geef gastcolleges en masterclasses, bezoek – en spreek op – nationale en internationale congressen. Als ervaringsdeskundige ben ik verbonden aan een aantal wetenschappelijke onderzoekprogramma’s aan het Radboudumc en Pro Persona in Nijmegen. Bij de Depressie Vereniging heb ik een lange ervaring als gespreksbegeleider van supportgroepen. Daar ben ik ook moderator van het online platform Depressie Connect.

Van het thema depressie heb ik mijn missie gemaakt, waarmee ik nu een betekenisvolle invulling aan mijn leven kan geven en aan dat van anderen. Ik heb mijn doel gevonden en daar ben ik dankbaar voor. Wie ik nu ben (geworden) is niet ondanks maar dankzij de depressie. Dank je wel, depressie!

Ik ben geboren in Tilburg (1954) en woon met mijn vrouw in Randwijk.

Gwylan Scheeren (1990)

Ik ben afgestudeerd als Neurobioloog en nu 3 jaar werkzaam als freelance technicus in musea, en op theater- en filmfestivals. Afgelopen 3 jaar heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling danig ter hand genomen. Met trainingen bij de Omega Levensschool (voorheen Venwoude) waaronder de ‘Centaur’. En afgelopen jaar ontving ik relatie-coaching bij AffectTherapie. Zo heb ik via zelfonderzoek bewustzijn ontwikkeld op mijn automatische reactiemechanismen. Hoe ze vanuit (oude) pijn zijn voortgebracht en hoe ze niet langer ondersteunend blijken voor de kwaliteit van leven waar ik naar verlang. Ik heb een intrinsieke interesse in mensen en de kleurrijke manieren waarop het leven zich in eenieder tot uitdrukking brengt. In ontvankelijkheid en betrokkenheid geef ik vorm aan mijn missie. Die eruit bestaat mensen te ontmoeten en te begeleiden op hun pad van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Het assisteren in de training “Leer je depressie kennen” is daarvan voor mij een en waardevol onderdeel.

Aanstaande activiteiten

  • Er zijn geen resultaten gevonden.