De levensboom met Hilma af Klint

De Levensboom met Hilma af Klint

’Het onzichtbare zichtbaar maken’

 

We nemen je deze dag mee in de onzichtbare wereld van Hilma af Klint en haar ‘Trees of Knowlegde’. Haar werk is lang verborgen gebleven, maar laat vandaag de dag velen vol verwondering, en met een nieuwe blik naar de mens en natuur kijken.
Hilma af Klint was een kunstenaar die het onzichtbare, zichtbaar probeerde te maken. Ze hield van spiritualiteit en had een diepe verbinding met de natuur.
Ze leefde in de tijd waarin de röntgenstralen werden uitgevonden en vanuit die wetenschappelijke blik ging ze op zoek naar de wereld die niet met de met onze ogen waar te nemen is. Middels sceances en gidsen bracht ze een ‘nieuwe’ werkelijkheid in beeld. Zij had de kracht om het onzichtbare, zichtbaar te maken. Ze vertelt ons met haar schilderijen verhalen over de ontwikkeling van de aarde en de mens. In symbolen en abstractie, en tegelijkertijd in een taal die we diep van binnen ‘her’kennen.
Haar indrukwekkende serie ‘Trees of Knowlegde’ vormt onze inspiratie voor deze dag.
We verbinden ons deze dag vanuit onze diepste wortels, via de stam tot het allerhoogste takje, en de wereld die daar nog ver aan voorbij gaat. Jouw levensboom, jouw symbooltaal, jouw onzichtbare wereld en wijsheid wordt deze dag uitgenodigd om zichtbaar te worden. We werken verfijnd, met aquarel, kleurpotlood, pastelkrijt op prachtig aquarelpapier.

Praktische informatie

Begeleiding: Miriam Zwaga en Vera Spiero

Datum: Zie agenda

Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

(je bent welkom vanaf 9.45u)

Locatie: Het Atelier van DE VERBINDENDE FACTOR, Wettenseind 4 5674 AA in Nuenen

Kosten: 145,- euro incl. al het materiaal, koffie, thee en lekkers.

Reacties zijn gesloten.