AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Zelfportret; Je eigen Licht, Je eigen Donker

Zelfportret; Je eigen Licht, Je eigen Donker

30 juli 2020 - 10:00 tot 16:00

Dag 1 :  We laten eerst ons licht schijnen op dat wat tot nu toe verborgen of verdrongen is gebleven. Wat mag het licht (nog) niet zien? Wat van jezelf veroordeel je nog? Met wat van jezelf worstel je nog? Hoe eerlijk kun je zijn naar jezelf?

Door er vorm en kleur aan te geven erken je dat het een deel is van jou. Eens op papier weergegeven valt het niet meer te ontkennen, niet meer te verdringen. Het is de eerste stap naar aanvaarding.

Dag 2: Nadat we op dag 1 ons eigen donker onder ogen gezien hebben gaan we op dag twee dieper in op de delen in jou die je graag laat zien in de buitenwereld, de eigenschappen, talenten en kwaliteiten van jezelf die je waardeert of waar je vrede mee hebt.

We werken vanaf een foto. Zowel licht als donker. Van daaruit vertrekken we. Zorg voor een duidelijke, scherpe foto, genoeg contrast tussen licht en donker, het hoofd, ogen, neus, mond, een deel van het bovenlichaam moeten goed te zien zijn. Meer van het lichaam hoeft niet omdat dan vaak de details van het gezicht verloren gaan.

En dit is voor wie al van tevoren er mee bezig wil zijn. Tracht je vooraf af te stemmen op je eigen licht of eigen donker als je een foto maakt. Dat is niet evident, het is een beginpunt, maar hou maar voor ogen dat je tijdens de workshop een reis naar binnen gaat maken waar je beiden gaat tegen komen, kennis maken, erkennen en een manier gaat vinden om ze naar buiten te brengen.

We werken deels realistisch, deels intuïtief. Ik zal tips geven, uitleg, richtlijnen, ik zal ook dingen voordoen, zodat je wat handvaten krijgt om een goed portret te maken.

We zullen starten met wat oefeningen. Oog, neus, mond, oor, haren, gelaatstrekken bij emoties, apart tekenen zodat je ietwat houvast hebt om te starten.

Leg voor jezelf de lat niet te hoog om een perfect zelfportret neer te zetten. Het proces er naartoe is veel belangrijker dan het resultaat zelf. Des te meer je kunt loslaten dat het perfect moet zijn, des te meer je in het proces kunt blijven en ervan kunt genieten.

Jij kiest zelf met welk materiaal je werkt en met welk papier. Wil je op doek werken moet je die zelf voorzien. De verf is aanwezig om op doek te werken net als verschillende soorten papier om met ander materiaal te werken. Je mag uiteraard ook je eigen materiaal meebrengen als je dat hebt.

 

Gegevens

Datum:
30 juli 2020
Tijd:
10:00 tot 16:00
Serie:

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Docent

Overige informatie

Kosten:
85,- per dag of 150,- als je je inschrijft voor de 2 dagen
Data:
27 en 28 december 2020
Aantal deelnemers:
min. 6 en max. 8
Inclusief:
Je neemt je eigen lunch mee. Materiaal, koffie en thee en je neemt je eigen bijdrage mee voor een Potluck tafel