AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Yoga Nidra meditatie

Yoga Nidra meditatie

17 januari 2019 - 20:30 tot 22:00

Yoga Nidra – Diepe Ontspanningsmeditatie

In New York is het al een ware hype en een van de drukst bezochte lessen.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een techniek van diepe ontspanning. Ze noemen het ook wel “slaap van de yogi’s”. Het heeft een krachtige ontspannende en balancerende werking en een bijzondere invloed op ons slaapgedrag en onze algehele gezondheid. Een uur Yoga Nidra is te vergelijken met zo’n vier uur slaap. Door het regelmatig te beoefenen leert je lichaam anders om te gaan met slaap en stress.

Wat kun je verwachten?

Heel eenvoudig. Je ligt ontspannen op een (yoga)mat onder een dekentje. Je beweegt niet. Je hoeft niets anders te doen dan te luisteren naar de instructies van de trainer die het bewustzijn tot rust brengt met woorden en beelden. Het lijkt alsof je slaapt, maar je functioneert op een dieper niveau van bewustzijn. Je hersengolfen gaan op en neer tussen de “alpha” (ontspannen) naar de “theta” (halfslaap) staat van zijn. In deze staat kunnen magische dingen gebeuren. Je kunt tot nieuwe inzichten komen. diep opgebouwde stress en blokkades loslaten en een uniek level van ontspanning en leegte ervaren.

Meestal arriveer je bij de les in standje “aan” wat de zogenaamde Beta-staat van je hersenen is. Veel activiteit en bemoeienis van je hersenen dus. Gedachten, gevoelens en flink in je ego zitten. Mijn uitdaging is dan om je binnen het uur te brengen naar de Theta-staat waarin de hersenen zich bevinden net voor het inslapen.
Deze training duurt één uur. We beginnen met een paar rustige oefeningen om het lichaam los te maken. De Yoga Nidra zelf duurt ongeveer 45 minuten.

Na een sessie in de avond slaap je meestal veel dieper en heb je ook de dag erna nog profijt van de effecten. Indien je de les in de ochtend volgt, voel je je de hele dag verfrist en uitgerust, weinig gedachten en kun je je dus focussen op de zaken die er echt toe doen die dag.
En dit is slechts het topje van de ijsberg van wat er allemaal in je lichaam plaatsvindt tijdens een Yoga Nidra les.

Voor wie? Beginners en ervaren deelnemers, op zoek naar een hele ontspannen en bijzondere ervaring.
Waarom? Omdat Yoga Nidra elke keer weer als een kadootje voor jezelf voelt.

Gegevens

Datum:
17 januari 2019
Tijd:
20:30 tot 22:00
Serie:

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Docent

Overige informatie

Kosten:
€ 105,- of 8 strippen
Data:
17, 24, 31 jan, 7, 14, 21 feb. en 7 mrt. 2019
Aantal deelnemers:
min. 5, max. 8 deelnemers
Inclusief:
incl matten, kussens, dekens, thee en water