Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

  • Dit event is voorbij.

Workshop Udu maken voor vrouwen ‘sacred womb instrument’

30 mei 2019 - 10:00 tot 13:00

|Terugkerend (Bekijk alle)

One event on 30 mei 2019 at 10:00

“Al trommelend op een Udu, de hartenklop van de baarmoeder, daal ik af naar binnen. Zak ik in mijn baarmoeder. Een dieper en dieper thuiskomen.”

Een Udu is van oorsprong een Nigeriaanse waterkruik van klei, door toeval werd er ontdekt dat door een gat in de buik van de kruik er de prachtigste klanken konden worden gecreëerd. Geluiden die doen denken aan wat je hoort in de baarmoeder. Niet voor niks ook wel ‘a sacred womb instrument’ genoemd en in Nigeria veelal gebruikt bij ceremonies.
Het maken van een udu verbindt je met je eigen baarmoeder, met geboortekracht, met creatiekracht en mogelijk ook met generaties aan pijn die daar ligt opgeslagen.
Het maken van je eigen udu geeft je de mogelijkheid om de creatiekracht van jouw baarmoeder terug toe te eigenen. Steeds dieper in verbinding met haar te gaan.

Het is een proces van twee en een halve dag. De eerste dag zullen we de basis leggen, het aller allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken.

Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, dit maal niet bij De Verbindende Factor maar bij De Dertiende Maan in Esbeek. Je ontvangt je Udu, verbindt haar met je intenties, overgiet haar evt. met sulfaten en brengt haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren. Daar wordt ze een aantal uren in gebakken en ontstaat haar unieke uiterlijk. Aan het eind van deze ceremoniële dag is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

Gegevens

Datum:
30 mei 2019
Tijd:
10:00 tot 13:00

Docent

Vera Spiero
Telefoon:
06-49924765
E-mail:
atelierveer@gmail.com
Website:
www.facebook.com/atelierveertje

Overige informatie

Kosten:
€185,-
Data:
29 mei van 10-16 uur, 30 mei van 10-13 uur, 30 juni van 10-17 uur (uitloop mogelijk)
Inclusief:
alle materialen, koffie, thee en wat lekkers

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.