Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

3-daagse workshop Udu maken voor vrouwen

13 augustus - 10:00 tot 15:30

|Terugkerend (Bekijk alle)

One event on 13 augustus 2023 at 10:00

“Sacred Womb Instrument”
een 3-daagse workshop udu maken voor vrouwen

Ken jij de kracht van je baarmoeder? Haar wijsheid. Haar diepte?
In een cirkel van vrouwen gaan we deze dagen in verbinding met onze baarmoeder, ook als zij niet meer fysiek aanwezig is. We ontdekken haar kracht en helen waar nog stukken pijn liggen opgeslagen.
Het maken van een udu verbindt je de oeroude creatiekracht van je baarmoeder. Letterlijk maak je jouw udu vanuit de grond/de klei van moeder aarde. De grond waaruit we ontstaan zijn. De oerbron.

De udu is een Nigeriaans muziekinstrument wat daar tijdens ceremonies wordt bespeeld door de vrouwen. Dansend en zingend met de udu in hun armen trommelen ze er op. Van de udu wordt gezegd dat ze het geluid laat horen van de heilige oermoeder, de hartslag die je hoorde toen je zelf nog in de baarmoeder zat. Het maken van een udu maakt het abstracte van de baarmoeder tastbaar, dat is enorm helend en maakt het ook zoveel makkelijker om je vervolgens dieper met haar te verbinden. Je ziet het, je voelt het, de klanken raken een oud weten aan, en doordat het met jouw handen en jouw intenties gemaakt is, brengt het je direct heel dicht bij jezelf. Het laat je eigenlijk als vanzelf in je baarmoeder zakken, in haar wijsheid en creatiekracht.

Het maken van een udu is een proces van drie dagen. De eerste dag zullen we de basis leggen vanuit het aller- allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Samen met jouw intenties. Gaandeweg de dag vormt zich jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken. Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en brengen haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder zou zomaar bevruchting kunnen plaatsvinden… Aan het eind van deze ceremoniële dag is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

De eerste twee dagen (12-13 aug) werken we in het atelier van De Verbindende Factor.
De laatste dag (24 sept) is in Esbeek (ten zuidoosten van tilburg)

Gegevens

Datum:
13 augustus
Tijd:
10:00 tot 15:30

Docent

Vera Spiero
Telefoon:
06-49924765
E-mail:
atelierveer@gmail.com
Site:
www.atelierveer.nl

Overige informatie

Kosten:
€325,-
Data:
12 augustus van 10-16.30 uur, 13 augustus van 10-15.30 uur en 24 september van 10-18 uur
Aantal deelnemers:
max. 8
Inclusief:
alle materialen, ceremonie, koffie, thee, wat lekkers

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.