AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Workshop Udu maken voor vrouwen (2x 2dagen)

Workshop Udu maken voor vrouwen (2x 2dagen)

26 mei 2022 - 10:00 tot 16:30

“Sacred Womb Instrument”
een 2×2-daagse workshop udu maken voor vrouwen

“Al trommelend op een Udu, de hartenklop van de baarmoeder, daal ik af naar binnen. Zak ik in mijn baarmoeder. Een dieper en dieper thuiskomen.”

Een Udu is van oorsprong een Nigeriaanse waterkruik van klei, door toeval werd er ontdekt dat door een gat in de buik van de kruik er de prachtigste klanken konden worden gecreëerd. Geluiden die doen denken aan wat je hoort in de baarmoeder. Niet voor niks ook wel ‘a sacred womb instrument’ genoemd en in Nigeria veelal door vrouwen gebruikt bij ceremonies.
Het maken van een udu verbindt je met je eigen baarmoeder, met geboortekracht, met creatiekracht en mogelijk ook met generaties aan pijn die daar ligt opgeslagen.
Het maken van je eigen udu geeft je de mogelijkheid om de creatiekracht van jouw baarmoeder terug toe te eigenen. Steeds dieper in verbinding met haar te gaan.

Het is een proces van twee keer twee dagen waarin we werken met klei (keramiek). De eerste dag zullen we de basis leggen, het aller allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken op zo’n 900 graden.

Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en in de avond brengen we haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder zou zomaar bevruchting kunnen plaatsvinden. De volgende ochtend komt ze uit de as tevoorschijn, zullen we haar wassen en zegenen.
Aan het eind van deze ceremonie is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

Praktisch:
26 mei van 10.00 tot 16.30 uur en 27 mei van 10.00 tot 15.30 uur bij De Verbindende Factor in Nuenen
25 juni van 14 uur tot 26 juni ong. 12-13 uur bij de Krachtplaats in Kasterlee (belgie)(overnachting in eigen tentje of in de groepsruimte)
De eerste twee dagen zijn incl uitgebreide lunch. Het laatste weekend delen we een potluck en zit het ontbijt er bij inbegrepen.

Gegevens

Datum:
26 mei 2022
Tijd:
10:00 tot 16:30
Serie:

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Docent

Vera Spiero
Telefoon
06-49924765
E-mail
atelierveer@gmail.com
Bekijk de site van Docent

Overige informatie

Kosten:
€435,-
Data:
26 mei van 10-16.30 uur, 27 mei van 10-15.30 uur en 25 juni van 14.00 tot 26 juni 12.00
Aantal deelnemers:
max. 8
Inclusief:
alle materialen, ceremonie, koffie, thee, wat lekkers en tijdens de eerste twee dagen een uitgebreide lunch. Het laatste weekend is incl overnachting in eigen tentje of groepsruimte, is de avond maaltijd op basis van potluch en zit het ontbijt erbij inbegrepen.