Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

  • Dit event is voorbij.

3-daagse workshop Udu maken voor vrouwen

28 november - 10:00 tot 15:30

|Terugkerend (Bekijk alle)

One event on 28 november 2021 at 10:00

“Sacred Womb Instrument”
een 3-daagse workshop udu maken voor vrouwen

“Al trommelend op een Udu, de hartenklop van de baarmoeder, daal ik af naar binnen. Zak ik in mijn baarmoeder. Een dieper en dieper thuiskomen.”

Een Udu is van oorsprong een Nigeriaanse waterkruik van klei, door toeval werd er ontdekt dat door een gat in de buik van de kruik er de prachtigste klanken konden worden gecreëerd. Geluiden die doen denken aan wat je hoort in de baarmoeder. Niet voor niks ook wel ‘a sacred womb instrument’ genoemd en in Nigeria veelal door vrouwen gebruikt bij ceremonies.
Het maken van een udu verbindt je met je eigen baarmoeder, met geboortekracht, met creatiekracht en mogelijk ook met generaties aan pijn die daar ligt opgeslagen.
Het maken van je eigen udu geeft je de mogelijkheid om de creatiekracht van jouw baarmoeder terug toe te eigenen. Steeds dieper in verbinding met haar te gaan.

Het is een proces van drie dagen waarin we werken met klei (keramiek). De eerste dag zullen we de basis leggen, het aller allereerste begin waaruit ze is ontstaan. Spiraalsgewijs bouwen we haar vervolgens op, laag voor laag, cirkel voor cirkel. Jouw unieke udu. Na een nacht drogen gaan we ons nog verder met haar verbinden en polijsten. Een meditatief werkje wat je nog dieper naar binnen laat gaan. En dan mag ze drogen en zal ik haar bakken op zo’n 900 graden.

Na ongeveer een maand komen we opnieuw samen, we ontvangen haar, we verbinden onze intenties, we overgieten haar evt. met sulfaten en brengen haar in het vuur. De kracht van het vuur om werkelijk alles te transformeren en waar het vuur van vader zon samenkomt in de baarmoeder zou zomaar bevruchting kunnen plaatsvinden…..
Aan het eind van deze ceremoniële dag is je udu klaar om met je mee te gaan. Haar klank te laten horen en je te laten herinneren.

De eerste twee dagen (27 en 28 nov) werken we in het atelier van De Verbindende Factor.
De laatste dag (18 dec) is in Esbeek (ten zuidoosten van tilburg)

Gegevens

Datum:
28 november
Tijd:
10:00 tot 15:30

Docent

Vera Spiero
Telefoon:
06-49924765
E-mail:
atelierveer@gmail.com
Site:
www.atelierveer.nl

Overige informatie

Kosten:
€315,-
Data:
27 nov van 10-16.30 uur, 28 nov van 10-15.30 uur en 18 dec van 10-18 uur
Aantal deelnemers:
max. 8
Inclusief:
alle materialen, ceremonie, koffie, thee, wat lekkers en tijdens de eerste twee dagen een uitgebreide lunch

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.