AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Touch drawing, diepzielduiken met de seizoenen

Touch drawing, diepzielduiken met de seizoenen

14 april 2019 - 10:00 tot 16:00

Een kunstzinnige reis naar binnen maken, de beelden van jouw ziel laten spreken. Soms helder zichtbaar, soms nog verborgen en langzaam ontsluierend. Ieder seizoen met zijn eigen krachten en kwaliteiten. Hoe werkt dit door op jou?
De lente die geboren laat worden, de bloesem, hoe ziet dat er bij jou uit? Welke knoppen willen tot bloei komen? Een tijd van spelen ontdekken en openbloeien.
De zomer, waarin de energie zo naar buiten gericht is, hoe is het om daarin naar binnen te kijken… Volg je nog werkelijk je eigen beweging of stroom je mee op alle energieën om je heen? Wat van jou wil vol zichtbaar zijn? Volledig in het licht. En hoe is het om even stil te vallen, naar binnen te gaan, in een energie die naar buiten gericht is?
En wanneer de herfst zich aandient wordt het tijd om te oogsten. Hoe is dat voor jou om je eigen vruchten te plukken? Is er een grote oogst? Of waren de omstandigheden niet optimaal en heb je enkele vruchten te koesteren. Hoe is het voor jou om de energie weer langzaam naar binnen te brengen? Welke verborgen schatten mag jij plukken?
In de winter gaan we terug naar de essentie en vallen we stil. En als alles zo stil lijkt te vallen welke beweging in je is dan nog voelbaar? Is dit enkel nog je ademhaling, het pompen van je hart, of gebeurt er ondergronds meer?

Met touch drawing maak je steeds weer een kunstzinnige reis naar binnen. Het is een kunstzinnige techniek ontwikkeld door Deborah Koff-Chapin. Je rolt olieverf dun uit op een harde plaat, vervolgens leg je daar vloeipapier op en ga je met je vingers en handen bewegen over het papier. Er ontstaat een afdruk. Een beeld van de ziel. Dit doe je vele keren opnieuw, als een meditatief proces. Je handen zijn als verlengstuk van je ziel, reagerend op de sensaties van het moment. Je reist naar binnen en met elke afdruk geraak je weer een op een nieuwe laag. Touch drawing is een heel zachte methode en tegelijkertijd ook diepgaand en transformerend.

De dagen zijn vooral een innerlijke reis, een onderzoek in jezelf. We werken kunstzinnig, met touchdrawing als basis, maar ook met het lichaam, we zullen schouwen, waarnemen en schrijven. Kunstzinnig werken is een prachtige spiegel, een doel om tot iets moois te komen is er niet, het mag zich vooral jouw verhaal vertellen en inzichten geven.

Data:
Zondag 14 april Lente – Ontknoppen; een eerste beweging naar buiten, jouw bloesem in beeld
Zondag 23 juni Zomer – Vol-ledig; stil worden in de volte, jouw zijn in het licht.
Zondag 22 september Herfst – Oogsten; je vruchten plukken, loslaten, danken en eren.
Zondag 15 december Winter – Verstillen; jouw ondergrondse beweging, beelden van de ziel.

De dagen zijn zowel los, als complete serie te volgen.

Gegevens

Datum:
14 april 2019
Tijd:
10:00 tot 16:00
Serie:

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Docent

Vera Spiero
Telefoon
06-49924765
E-mail
atelierveer@gmail.com
Bekijk de site van Docent

Overige informatie

Kosten:
€ 80,- per dag, €280,- voor de hele serie
Data:
14 apr, 23 jun, 22 sep, 15 dec 2019
Aantal deelnemers:
max. 6 deelnemers
Inclusief:
alle materialen, koffie, thee en wat lekkers