Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

  • Dit event is voorbij.

Spelen met pigmenten

6 augustus 2020 - 10:00 tot 16:30

Schilderen met je eigen gemaakte verf, pure pigmenten uit de natuur. Aardesoorten, kalk, assen, gesteentes. Je eigen energie die je in de verf zet, het brengt je terug bij je eigen pure bron.

Het is vooral een dag waarin we vele kleine experimentjes zullen maken. Waarin je gaat ervaren hoe het is om je eigen materiaal te maken en daarmee te werken. We maken onze eigen acrylverf, olieverf, pastelkrijt, bijenwas.
Ik vind het zelf heerlijk om m’n eigen verf te maken, de intensiteit van de kleuren, het aardse, maar ook de tijd die het vraagt, het zorgvuldigheid en liefde. Het laat me terugkomen bij mijn eigen scheppende bron.

Het is ook weer een beetje terug naar de oude meesters die het ambacht beheersten in zowel het schilderen als het maken van hun materiaal. Het werken met pure grondstoffen voelt echt anders dan wanneer ik het uit een fabriekstubetje knijp.

Het is vooral een dag van ervaren. Ik ben geen oude meester, ik houd van het experiment en ik laat je vooral graag zelf ontdekken. Je creëert je eigen kleurenpalet, leert op een andere manier kunstzinnig materiaal kennen. Je zult anders gaan kijken naar de natuur en de rijkdom om je heen.

Deze dag zowel los als in combinatie met de workshop ‘Leporello, innerlijk landschap’ te volgen. In de workshop ‘leporello’ gaan we ook aan de slag met pigmenten, op een andere manier en neem ik je meer mee in je innerlijke landschap. De technieken en mogelijkheden die tijdens spelen met pigmenten krijgt aangereikt kunnen een prachtige aanvulling zijn in het maken van je eigen leporello (harmonicaboekje), het verdiepen in het in beeld brengen van het innerlijk landschap.

Betreft het coronavirus: Het atelier waar we werken is groot. Iedereen heeft een eigen tafel om aan te werken. Tussen de tafels zit ruim voldoende afstand.
Ik reken geen annuleringskosten wanneer je je lastminute moet afmelden omdat je niet helemaal fit voelt.

Gegevens

Datum:
6 augustus 2020
Tijd:
10:00 tot 16:30

Docent

Vera Spiero
Telefoon:
06-49924765
E-mail:
atelierveer@gmail.com
Site:
www.atelierveer.nl

Overige informatie

Kosten:
€99,- (als tweedaagse samen met workshop leporello €175,-)
Inclusief:
alle materialen, koffie, thee, lekkers en een lunch

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.