Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

Na-Zomer 3 daagse in het Atelier

3 september - 10:00 tot 17:00

|Terugkerend (Bekijk alle)

One event on 2 september 2022 at 10:00

One event on 3 september 2022 at 10:00

Aan het einde van de zomervakantie zet ik mijn deur van het Atelier nog 3 dagen open voor een 3-tal workshops.De eerste 3 dagen van september.

Voor deze dagen reken ik een fijn zomertarief; 1 dag voor 95 euro, 2 dagen 175 euro en 3 dagen 250 euro (normale prijs is 105 euro per workshop)

1 sept: Hundertwasser & The Magic Child

Als jong en puur kind is alles nog open, licht en zuiver, naarmate we opgroeien komen de pantsers en overlevingsstructuren en al het opgelegde. We moeten binnen de lijntjes gaan fungeren. Tijdens deze dag gaan we terug naar dat pure kind en bouwen vervolgens zelf de lagen op zoals we dat graag hadden gewild. We maken een prachtig lijn-kunstwerk.
In de natuur bestaat een rechte lijn eigenlijk niet. Het is een verzinsel van de mens. Het geeft ons houvast.
Een lijn kan ook als begrenzing fungeren. Of als contour. Trek maar eens een denkbeeldige lijn om jezelf heen. Nergens is deze lijn recht, het is een organische lijn; die past als een huid. Volgens kunstenaar Hundertwasser, die niks van de rechte lijn moest hebben, heeft een mens op deze wijze vijf huiden om zich heen. Allereerst de natuurlijke huid en daarmee de persoonlijke uitingen in bijvoorbeeld de kunst. Vervolgens de kleding als de tweede huid en het huis of architectuur als derde huid. Familie of sociale omgeving vormen de vierde huid en milieu of natuur de vijfde.Tijdens deze dag-workshop gaan we kunstzinnig werken met dit gedachtegoed als basis. Eerst maken we een kleurrijke ondergrond (collage), waarna we daar overheen onze eigen ‘handtekening’ in lijnen gaan neerzetten. Zodat onze ‘Magic Child’ zichtbaar wordt en straalt.

2 sept: Picasso& Het Heilig Huwelijk

Wie is er bij jou in charge? Je innerlijke man of je innerlijke vrouw? Stof tot nadenken.

Vaak werken je innerlijke man en vrouw elkaar tegen of overheerst een van beide kanten in jezelf. De kwaliteiten van de innerlijke vrouw zijn creativiteit, verbinden, schoonheid, speelsheid en het ontvangende principe. Van de innerlijke man zijn dat gerichtheid, gedrevenheid, doelgericht en het dragende principe. Het zou mooi zijn als je innerlijke man en vrouw in een harmonieuze en gelijkwaardige verhouding tot elkaar komen te staan.
Je mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten zullen elkaar gaan versterken in plaats van elkaar tegen te werken. Deze innerlijke verandering zal zich ook weerspiegelen in de relatie met je partner en met de buitenwereld.
Picasso zijn werk herken je aa n de gebroken beelden, zoals een gebroken spiegel, en hoe hij ze dan weer samenbrengt. Niet zoals het was, er ontstaat een nieuw beeld.
Tijdens deze workshop ga je op groot formaat deze twee aspecten in jou samenbrengen in een groot kunstwerk.
Teken- en schilderervaring is niet nodig, wel nodig is, een nieuwsgierigheid om dit onderwerp te onderzoeken.

3 sept: Parels op je Pad  ’Je levenslijn in beeld’

Onlangs keek ik terug op een fase uit mijn verleden en trof mijn zelfgeschreven sprookje aan uit die tijd. Een sprookje over mijn leven. Ik schreef het in het autobiografische jaar van mijn opleiding ‘genezend tekenen’. Toen leek dat sprookje over mijn toekomst te gaan. Als ik het nu teruglees treft me het feit dat wat ik toen schreef, nu mijn waarheid is. Wat ik toen wenste, ben ik nu aan het doen. Ik had alles al in het vizier.
Kijk jij wel eens achterom? Kijk je wel eens terug op je leven tot nu toe? Naar het pad wat je al hebt gelopen? Welke hobbels heb je moeten nemen, welke bergen en dalen kwam je tegen? Waar ben je allemaal tegenaan gelopen? Zijn al die hobbels misschien juist dat wat je tegen moest komen om je naar ‘hier’ te brengen, hier waar je nu bent en wat je nu met je leven doet? Terugkijkend kunnen de grootste tegenslagen nu misschien cadeautjes lijken, cadeautjes die je destijds niet hebt kunnen uitpakken. Je bent ze onbewust uit de weg gegaan en er zelfs van weg gegaan. Het was toen te groot, teveel, te heftig op dat moment. Zo doen we daar in het leven. Het is nu tijd om terug te kijken en de cadeautjes alsnog te gaan uitpakken en in beeld te brengen waar het werkelijk voor staat. Geheel intuïtief gaan we te werk, je hoeft niets te weten, geen feiten, geen data…… niets. Een open mind en de bereidheid om terug te kijken met de ogen van de persoon die je nu bent. We werken op grote panelen, op zwart papier van 150 breed en 50 hoog.

Voor deze dagen reken ik een fijn zomertarief; 1 dag voor 95  euro, 2 dagen 175 euro en 3 dagen 250 euro

Gegevens

Datum:
3 september
Tijd:
10:00 tot 17:00

Docent

Miriam Zwaga
Telefoon:
06-41378402
E-mail:
miriam@deverbindendefactor.net
Site:
www.deverbindendefactor.net

Overige informatie

Kosten:
1 dag 95, 2 dagen 175 euro en 3 dagen 250 euro
Data:
1,2 en 3 sept 2022
Aantal deelnemers:
8 - 10 deelnemers
Inclusief:
Al het materiaal en soep of salade voor bij je eigen meegebrachte lunch.

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.