Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

  • Dit event is voorbij.

Leporello – Innerlijk landschap

7 augustus - 10:00 tot 16:30

Ooit ergens in voorbije tijd was er een eerste trilling, een trilling die iets in beweging zette, wat opnieuw iets in beweging zette, en een eindeloos nieuw teweeg bracht.
Het universum opgebouwd uit trilling, de aarde haar trilling. Iedere grondstof z’n eigen trilling, en door met deze aarde pigmenten te werken ontstaat er weer iets nieuws. Een nieuwe eerste trilling, die iets in beweging zet, tot een eindeloos nieuw.
Het creatieproces als een continu doorgaande beweging van het oude loslaten en iets nieuws laten ontstaan.

We bewegen ons deze dag kunstzinnig door ons innerlijke landschap. We werken met pure aardepigmenten wat je terugbrengt naar jouw bron, de bron van de aarde of misschien wel de bron van het universum. Het is een schilderen met pigmenten en parafine in licht en donker, tegenstellingen en verbindingen. Laag over laag en ook weer weghalend. Het is een continue doorgaande weg van ontstaan en vergankelijkheid.
Het innerlijke landschap wat oneindig doorgaat. Wat geen moment vastligt.
Het zou ook zomaar kunnen dat wat je deze dag creëert, nog lang niet af is, maar simpelweg het begin van iets nieuws.

We werken deze dag in de vorm van een leporello, dit is een harmonicaboekje, wat eigenlijk eindeloos door zou kunnen gaan. Het begin zou ook het einde kunnen zijn, en alle losse pagina’s samen vormen ook weer een geheel.

Deze dag zowel los als in combinatie met de workshop ‘Spelen met pigmenten’ te volgen. In de workshop ‘spelen met pigmenten’ gaan we vooral op onderzoek in verschillende mogelijkheden in het werken met pigmenten. Het is speels en ontdekkend. De technieken die je met ‘spelen met pigmenten’ krijgt aangereikt kunnen een aanvulling zijn in het maken van je eigen leporello, het werkt verdiepend in het in beeld brengen van het innerlijk landschap.

Betreft het coronavirus: Het atelier waar we werken is groot. Iedereen heeft een eigen tafel om aan te werken. Tussen de tafels zit ruim voldoende afstand.
Ik reken geen annuleringskosten wanneer je je lastminute moet afmelden omdat je niet helemaal fit voelt.

Gegevens

Datum:
7 augustus
Tijd:
10:00 tot 16:30

Docent

Vera Spiero
Telefoon:
06-49924765
E-mail:
atelierveer@gmail.com
Website:
www.atelierveer.nl

Overige informatie

Kosten:
€99,- (als tweedaagse samen met workshop spelen met pigmenten €175,-)
Inclusief:
alle materialen, koffie, thee, lekkers en een lunch

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.