Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

  • Dit event is voorbij.

Hundertwasser & The Magic Child

16 april 2022 - 10:00 tot 17:00

Als jong en puur kind is alles nog open, licht en zuiver, naarmate we opgroeien komen de panters, overlevingsstructuren en al het opgelegde. We moeten binnen de lijntjes gaan fungeren. Tijdens deze dag gaan we terug naar dat pure kind en bouwen vervolgens zelf de lagen op zoals we dat graag hadden gewild. Want in de natuur bestaat een rechte lijn eigenlijk niet. Het is een verzinsel van de mens. Het geeft ons houvast.

Een lijn kan ook als begrenzing fungeren. Of als contour. Trek maar eens een denkbeeldige lijn om jezelf heen. Nergens is deze lijn recht, het is een organische lijn; die past als een huid. Volgens kunstenaar Hundertwasser, die niks van de rechte lijn moest hebben, heeft een mens op deze wijze vijf huiden om zich heen. Allereerst de natuurlijke huid en daarmee de persoonlijke uitingen in bijvoorbeeld de kunst. Vervolgens de kleding als de tweede huid en het huis of architectuur als derde huid. Familie of sociale omgeving vormen de vierde huid en milieu of natuur de vijfde. 

Tijdens deze dag-workshop gaan we kunstzinnig werken met dit gedachtegoed als basis. Eerst maken we een kleurrijke ondergrond (collage), waarna we daar overheen onze eigen ‘handtekening’ in lijnen gaan neerzetten. Zodat ons Magic Child zichtbaar blijft en straalt.

En….iedereen kan het! Teken- of schilderervaring is niet nodig.

Lunch: Ik bied een biologische lunch aan met rijk belegde broodjes en soep. Hiervoor vraag ik €12,50 p.p.

Gegevens

Datum:
16 april 2022
Tijd:
10:00 tot 17:00

Docent

Miriam Zwaga
Telefoon:
06-41378402
E-mail:
miriam@deverbindendefactor.net
Site:
www.deverbindendefactor.net

Overige informatie

Kosten:
€105,-
Aantal deelnemers:
10
Inclusief:
koffie, thee en lekkers

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.