AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.

Druppel in de Oceaan – Mannencirkel op basis van non-dualiteit

31 oktober 2019 - 19:30 tot 22:00

Programma voor bewustzijnsgroei met non-dualiteit
Wij bieden een platform om bewustzijn en groei te ervaren temidden van mannen. Juist in de ontmoeting met andere mannen kom je in contact met je eigen hart.Wees welkom als jij:
– de behoefte voelt om je mannelijkheid dieper te leren kennen
– de bereidheid hebt om je kwetsbaar op te stellen
– de antwoorden bij jezelf wilt zoeken te midden van andere mannen
– nieuwe vormen van omgaan met mannen wilt ontdekken

Gun jezelf acht avonden voor jezelf om over je leven na te denken te midden van andere mannen.Wat is non-dualiteit?
Nondualiteit, of met een oud sanskriet woord advaita, betekent letterlijk niet-tweeheid, dus alles is één. Met andere woorden non-duaal. Er is geen verschil tussen lichaam en geest, man en vrouw, goed en kwaad, leven en dood, het zelf en de ander. Die tegenstellingen zijn stuk voor stuk illusies, zo leert het non-dualisme.
De taal brengt ons altijd in tegenstellingen.Maar de taal en dus ook onze gedachten zijn helemaal niet in staat om de diepte van deze werkelijkheid te doorgronden. De werkelijkheid (als die al bestaat) is niet kenbaar en per definitie een groot mysterie.Wat heb ik hieraan?
Non-dualiteit levert veel nieuwe ruimte op in je denken. Tegenstellingen waar we zo mee vertrouwd zijn zorgen voor een tunnelvisie, een beperkte manier van kijken en denken. Op het moment dat we die tegenstelling kunnen loslaten komt er meer van de ‘werkelijkheid’ bij je binnen. Door de tegenstellingen en het denken in soorten, categorieën en systemen sluiten we heel veel onbewust al uit.Hoe zien de avonden eruit?
We starten elke avond met een samatha-vipassana meditatie voor rust en inzicht. We delen daarna vanuit wat er Nu is, zonder doel, zonder te reageren op elkaar. Iedere avond is er een thema dat centraal staat. De thema’s gaan over man zijn en hoe je dat vormgeeft in deze wereld van de dualiteit. Rondom dit thema delen we onze gedachten en gevoelens. Aan het einde van de avond sluiten we weer af met een meditatie of een andere passende werkvorm.

Welke thema’s Gaan we per avond onderzoeken?
– Wat betekent man zijn voor jou
– De relatie met je vader
– Dankbaarheid
– Omgaan met vrouwen
– Seksualiteit en liefde
– Wat is je missie
– Erken je donkere kant
– Afsluiten en verder gaan

Wie is verantwoordelijk voor de avonden?
De avonden worden gefaciliteerd door Theo Bongers en Wubbe H Veldhuis. Zij zijn geen deskundigen op de thema’s, eigenlijk zijn ze non-deskundig. Wat zijn ze dan wel? Beiden zijn erg geïnspireerd door het gedachtegoed van non-dualiteit en het mannenwerk. Dit willen ze graag samenbrengen en met een groep mannen dit terrein verkennen. De inhoud en de structuur van de avonden ligt ook niet op voorhand vast. Iedere deelnemer is onderdeel van dat éne, dat onnoembare en fascinerende spel dat leven heet.

Praktisch:
Je schrijft je in via de website van Reis van de Man voor de hele reeks van avonden.

Je bent van harte welkom,
Wubbe H Veldhuis
Theo Bongers

Gegevens

Datum:
31 oktober 2019
Tijd:
19:30 tot 22:00
Serie:

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Overige informatie

Kosten:
320,- ( 264,46 excl. btw)
Data:
31 okt, 14 nov, 21 nov, 5 dec, 12 dec, 2 jan, 9 jan en 16 jan.
Aantal deelnemers:
max. 12 mannen
Inclusief:
koffie, thee en lekkers