Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

Aboriginal Art & Ancestors

7 januari 2022 - 10:00 tot 17:00

|Terugkerend (Bekijk alle)

One event on 24 juli 2020 at 10:00

Maak al stippelend (Dot-Painting) contact met je voormoeders.

Voor de Aboriginals, is het doorgeven van kennis een belangrijke reden om te schilderen. Van generatie op generatie werden er afbeeldingen geschilderd op rotswanden, gebruiksvoorwerpen, de aarde en het lichaam. Tegenwoordig veelal op linnen en boombast. Belangrijke thema’s zijn: de geschiedenis, de familie, de rituelen, het land en de wetten waarnaar geleefd wordt.
Dot-painting is een kunstvorm waarbij de ratio uitgeschakeld wordt en plaats maakt voor een dieper, gevoelsmatig en schouwend verbinden met beweging, kleur en symboliek. De lijnen worden middels ontelbare stipjes getrokken, zoals de voetsporen van mens en dier op aarde. De symbolentaal is nog steeds hetzelfde.
Kijk op deze ‘systemische’ wijze eens terug naar je voormoeders. Uit hoeveel vrouwen je kom jij voort? Je moeder, 2 oma’s, 4 overgrootmoeders, 8 betovergrootmoeders, 16 bet-betovergrootmoeders en nog veel meer 32, 64, 128, 256 enz.
In dit kunstwerk kun je al stippelend verbindingen gaan maken met de vrouwen die je voor zijn gegaan, met wie voel je een verbinding en met wie juist niet. Laat je verwonderen over wat het met jou doet en met het systeem waar je uit voortkomt.

En….iedereen kan het! Teken- of schilderervaring is niet nodig.

Lunch: Voor een biologische/vegetarische lunch wordt gezorgd. Hiervoor vraag ik €10,- p.p.

Gegevens

Datum:
7 januari 2022
Tijd:
10:00 tot 17:00

Docent

Miriam Zwaga
Telefoon:
06-41378402
E-mail:
miriam@deverbindendefactor.net
Site:
www.deverbindendefactor.net

Overige informatie

Kosten:
€ 105,-
Aantal deelnemers:
10
Inclusief:
koffie, thee en lekkers

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.