AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.

Aboriginal Art & Ancestors

24 november 2023 - 10:00 tot 17:00

Maak al stippelend (Dot-Painting) contact met je voorouders.

Voor de Aboriginals, is het doorgeven van kennis een belangrijke reden om te schilderen. Van generatie op generatie werden er afbeeldingen geschilderd op rotswanden, gebruiksvoorwerpen, de aarde en het lichaam. Tegenwoordig veelal op linnen en boombast. Belangrijke thema’s zijn: de geschiedenis, de familie, de rituelen, het land en de wetten waarnaar geleefd wordt.
Dot-painting is een kunstvorm waarbij de ratio uitgeschakeld wordt en plaats maakt voor een dieper, gevoelsmatig en schouwend verbinden met beweging, kleur en symboliek. De lijnen worden middels ontelbare stipjes getrokken, zoals de voetsporen van mens en dier op aarde. De symbolentaal is nog steeds hetzelfde.
Kijk op deze ‘systemische’ wijze eens terug naar je voorouders. Uit hoeveel vrouwen en mannen kom jij voort? Je moeder, je vader, 2 oma’s, 2 opa’s. 8 overgrootouders …16, 32, 64, 128 enz.
In dit kunstwerk kun je al stippelend verbindingen gaan maken met de voorouders die je voor zijn gegaan, met wie voel je een verbinding en met wie juist niet. Laat je verwonderen over wat het met jou doet en met het systeem waar je uit voortkomt.

En….iedereen kan het! Teken- of schilderervaring is niet nodig.

Gegevens

Datum:
24 november 2023
Tijd:
10:00 tot 17:00

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Docent

Miriam Zwaga
Telefoon
06-41378402
E-mail
miriam@deverbindendefactor.net
Bekijk de site van Docent

Overige informatie

Kosten:
€ 120,-
Aantal deelnemers:
10
Inclusief:
Al het materiaal, koffie, thee en lekkers