Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

Aboriginal Art & Ancestors

24 november - 10:00 tot 17:00

Maak al stippelend (Dot-Painting) contact met je voorouders.

Voor de Aboriginals, is het doorgeven van kennis een belangrijke reden om te schilderen. Van generatie op generatie werden er afbeeldingen geschilderd op rotswanden, gebruiksvoorwerpen, de aarde en het lichaam. Tegenwoordig veelal op linnen en boombast. Belangrijke thema’s zijn: de geschiedenis, de familie, de rituelen, het land en de wetten waarnaar geleefd wordt.
Dot-painting is een kunstvorm waarbij de ratio uitgeschakeld wordt en plaats maakt voor een dieper, gevoelsmatig en schouwend verbinden met beweging, kleur en symboliek. De lijnen worden middels ontelbare stipjes getrokken, zoals de voetsporen van mens en dier op aarde. De symbolentaal is nog steeds hetzelfde.
Kijk op deze ‘systemische’ wijze eens terug naar je voorouders. Uit hoeveel vrouwen en mannen kom jij voort? Je moeder, je vader, 2 oma’s, 2 opa’s. 8 overgrootouders …16, 32, 64, 128 enz.
In dit kunstwerk kun je al stippelend verbindingen gaan maken met de voorouders die je voor zijn gegaan, met wie voel je een verbinding en met wie juist niet. Laat je verwonderen over wat het met jou doet en met het systeem waar je uit voortkomt.

En….iedereen kan het! Teken- of schilderervaring is niet nodig.

Gegevens

Datum:
24 november
Tijd:
10:00 tot 17:00

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.

Docent

Miriam Zwaga
Telefoon:
06-41378402
E-mail:
miriam@deverbindendefactor.net
Site:
Bekijk de site van Docent

Overige informatie

Kosten:
€ 120,-
Aantal deelnemers:
10
Inclusief:
Al het materiaal, koffie, thee en lekkers

Reacties zijn gesloten.