AGENDA

 

Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit Activiteit is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: 5 daagse Zomer Mandala Marathon

5 daagse Zomer Mandala Marathon

14 augustus 2021 - 10:00 tot 16:00

 

 

 

 

 

 

 

 

5 dagen, 5 verschillende Mandala technieken van 5 verschillende docenten en jezelf helemaal onderdompelen in het Mandala tekenen met de bijbehorende technieken en symbolieken.
Je kunt je inschrijven voor een dag, meerdere dagen of de hele reeks volgen met een fikse korting.

1 dag –      95 euro
2 dagen –  175 euro (15 euro korting)
3 dagen –   250 euro (35 euro korting)
4 dagen –   320 euro (60 euro korting)
5 dagen –   380 euro (95 euro korting)

Dag 1 (10 aug) – The Flower of Life met Miriam Zwaga
Dag 2 (11 aug) – De Hand van Fatima met Yolanda van Dinther
Dag 3 (12 aug) – De Spiraal op zwart papier met Vera Spiero
Dag 4 (13 aug) – Zonnebloem Mandala met Martine Beernink
Dag 5 (14 aug) – Mix Media Bloemen mandala met Angelie Broeren

Je neemt, als je hebt, je eigen kleurpotloden, passer en lievelingsmateriaal mee. Voor het extra materiaal en het papier wordt gezorgd. We werken op kwalitatief mooi en sterk Mandala papier.
Wij verzorgen ook de lunch voor je, je hoeft dus zelf niets mee te nemen of klaar te maken, het is per slot vakantie.
In het grote ‘koele’ atelier is voldoende ruimte voor 10 deelnemers, met mooi weer kun je ook buiten in de tuin tekenen.

Wil je meerdere dagen deelnemen en er een echte vakantieweek van maken dan zijn er leuk B&B’s en fijne kleine campings in de buurt.

 

Dag 1: Miriam Zwaga

The Flower of Life ‘De Heilige Geometrie in Beeld’

De Flower of Life is een energetisch geometrische vorm. Sterker nog, het is de basis van en is één met de hele Heilige Geometrie en de schepping, de creatie van alles hier op Aarde en de Aarde zelf. Het behoort tot de oersymboliek van de mens. Alleen al door het tekenen van deze bloem neem je de energetische kracht van deze geometrische vorm in je op en ervaar je de zuiverende en revitaliserende werking van de Flower of Life.

De Mandala Workshopdag De Flower of Life bestaat uit een visualisatie, het bekrachtigen van je intentie en het technisch opzetten van de geometrische vorm van de Flower of Life waarna je deze naar eigen inzicht en intuïtie mag inkleuren met kleurpotlood, verf, krijt, ecoline, met dat materiaal wat jij fijn vindt om te gebruiken en je kiest het formaat wat bij je past. We werken op kwalitatief mooi en sterk Mandala papier.

 

Dag 2:Yolanda van Dinther

De Hand van Fatima ‘Het Gelukshandje’

Deze dag van de Zomer Mandala Marathon staat in het teken van handen, jouw handen.
In de ochtend starten we samen en heb je voor de lunch in een mandala jouw gelukshandje in beeld gebracht, waar je in de middag kleur in aanbrengt. We gaan werken op wit papier, 40×40. Daarbij maken we gebruik van kleurpotloden. Je kunt ook werken met aquarelpotloden aquarelkrijt, gelpennen en fineliners.
Laat je verwonderen wat jouw handen je aan het einde van de dag vertellen in jouw eigen unieke hand-tekening.

Meer over Yolanda:

Inmiddels al weer een jaar of acht geleden, ontmoette ik Miriam en heb ik bij haar de cursus chakratekenen gevolgd. Dit pad van zeven chakra’s is voor mij de weg geweest die de deur naar mijn creativiteit heeft geopend. Sindsdien heeft het tekenen van mandala’s en symbolen een plek in mijn leven en in mijn huis. Bij het tekenen word ik geïnspireerd door bijvoorbeeld de natuur en oude gebouwen met hun lijnen, ornamenten en symbolen.
Ik vind het heerlijk te ‘verdwalen’ in de tekening: een lijn zetten om te zien wat er ontstaat, niet weten waar het naar toe leidt, vastlopen in het patroon, lijnen herhalen, spelen met kleuren. Een stapje terug doen om het geheel te bekijken, overzicht te krijgen, te observeren om vervolgens weer in detail te kijken, onder de loep te nemen en het gesprek met mezelf aan te gaan. Een pad dat ik beloop, een beeld dat zich langzaam ontvouwt en waaruit uiteindelijk mijn hand-tekening ontstaat.

 

Dag 3: Vera Spiero

De Spiraal op zwart papier ‘Het ontluiken van het licht’

Zonder het donker zou iedere ster behalve de zon onzichtbaar voor ons blijven. Het is juist het donker dat deze lichtjes zichtbaar maakt. Ook is iedere geboorte is een weg van het donker naar het licht. Daar waar je dus iets nieuws wil laten ontstaan, zal je in het donker moeten beginnen. En geeft het donker de ruimte om jouw licht steeds helderder te laten schijnen.

Deze dag gaan we niet op wit papier kleur en schaduw aanbrengen, maar gaan we juist op zwart papier het licht aanbrengen. We werken vanuit de oorsprong en zullen spiraalsgewijs het licht steeds verder naar buiten toe vormgeven.

Meer over Vera:

Ik ben Vera Spiero en geef al enige tijd verschillende kunstzinnige workshops bij de verbindende factor. De polariteit (en eenheid) tussen licht en donker vind ik fascinerend. En het feit dat kleuren op zwart papier totaal iets anders doen als op wit papier maakt mij speels en blij, ik bekijk de wereld nu eenmaal graag op z’n kop en binnenste buiten.

 

Dag 4: Martine Beernink

Zonnebloem Mandala

In deze workshop maken we een zonnebloem-mandala, gebaseerd op het hart van deze prachtbloem: de betoverende spiraal waarmee al die pitten in de bloem zijn vervat.

De mandala bestaat uit vierkantjes die steeds groter en groter worden, oneindig kan dit doorgaan. Of zo groot als je papier en passer toelaten 😉 Door deze mandala te tekenen, maak je ruimte voor jezelf en in jezelf. Je start met een bepaalde grootte en werkt vervolgens naar binnen én naar buiten, toegewijd en aandachtig. Vervolgens kleur je de mandala met aquarelverf of -potlood in. In de workshop leer hoe je deze mandala zelf tekent met passer & liniaal, en verschillende manieren waarop je haar kunt kleuren.

Meer over Martine:

‘Dat wil ik oooooook!’ was mijn eerste reactie toen ik de prachtige chakramandala’s van Miriam zeg. De kleuren, de herhalende patronen, de harmonie…ik kon niet stoppen ernaar te kijken. Na de 7 chakra’s in Miriams cursus viel ik stil. Toen kwam de eerste lockdown vorig jaar en het ‘geen tijd om te tekenen’-excuus was niet meer houdbaar. En zo ging ik los, eindelijk! Via de volgers van mijn Instagram-account @mandala.martine leerde ik ook islamitische geometrie kennen. De prachtige patronen en figuren die onder andere in het Alhambra en Alcazar in Spanje te vinden zijn, en natuurlijk in de vele islamitische bouwwerken in de rest van de wereld…ze hebben mijn hart veroverd!

Dag 5: Angelie Broeren

Mix Media Bloemen Mandala

Deze mandala dag gaat over de (helende) kracht van bloemen. We nemen de bloem als inspiratiebron voor onze mandala. We laten ons betoveren en inspireren door de kleuren, geuren en vormen van bloemen en verbinden ons met de energie ervan. Dat doen we intuïtief en vanuit ons hart en eigen natuur. In de ochtend maken we met elkaar een grote bloemenmala van verse bloemen, bladeren, zaden, bessen en diverse materialen uit de natuur. Allemaal ingrediënten die zo voor het oprapen liggen. Dit doen we om ons te verbinden met de verscheidenheid aan natuurlijke materialen en ter inspiratie om onze eigen bloemmandela vorm en kleur te geven. We werken intuïtief met de cirkel als uitgangspunt, geïnspireerd door vorm, getal, en kleur, op wit mandalapapier van 40×40 met kleurpotlood, softpastel, gelpennen, dot-painting en de materialen uit de bloemenmala.

Meer over Angelie:

Ik ben Angelie en na ruim 1 jaar met Miriam te hebben “meegelopen” in de vorm van een leer/werkplek binnen de Verbindende Factor is de tijd daar om zelf een workshop aan te bieden.

14 jaar geleden tekende ik mijn eerste mandala’s van de 7 chakra’s bij Miriam. Daarna volgde de nummerlogische mandala’s. Vorig jaar tekende ik opnieuw de Reis door de Chakra’s. Wat een heilzame reis was dat wederom. Mijn eigen natuur, naar binnen keren, ervaren wat er in mij leeft, de tijd nemen voor mijzelf, verbonden zijn met binnen en buiten.

Ik houd ervan om te experimenteren met verschillende kleur en tekenmaterialen gecombineerd met materialen die ik vind in de natuur ,zaden, veertjes, blaadjes, schelpen, stenen, takjes, een soort MIX Media Mandala ontstaat er dan. Ik maak er vaak een altaartje van, een Ode aan de natuur en aan mijzelf als scheppend wezen. Als echt buitenmens ben ik veel in de natuur, de natuur is mijn inspiratiebron in alles:in leven met de seizoenen, mijn gezondheid en voeding, geneeskrachtige kruiden, de “eetbare” tuin, buitensport, wandelen en yoga in het bos, ik kan elk moment weer in verwondering raken van de pracht en kracht ervan

Gegevens

Datum:
14 augustus 2021
Tijd:
10:00 tot 16:00
Serie:

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Docent

Miriam Zwaga
Telefoon
06-41378402
E-mail
miriam@deverbindendefactor.net
Bekijk de site van Docent

Overige informatie

Data:
10 t/m 14 aug 2021
Aantal deelnemers:
max 10 deelnemers
Inclusief:
Materiaal, koffie, thee en lunch