Aboriginal-Art

Aboriginal art

ABORIGINAL ART & ANCESTORS

Maak al stippelend (Dot-Painting) contact met je voorouders.

Voor de Aboriginals, is het doorgeven van kennis een belangrijke reden om te schilderen. Van generatie op generatie werden er afbeeldingen geschilderd op rotswanden, gebruiksvoorwerpen, de aarde en het lichaam. Tegenwoordig veelal op linnen en boombast. Belangrijke thema’s zijn: de geschiedenis, de familie, de rituelen, het land en de wetten waarnaar geleefd wordt.
Dot-painting is een kunstvorm waarbij de ratio uitgeschakeld wordt en plaats maakt voor een dieper, gevoelsmatig en schouwend verbinden met beweging, kleur en symboliek. De lijnen worden middels ontelbare stipjes getrokken, zoals de voetsporen van mens en dier op aarde. De symbolentaal is nog steeds hetzelfde.
Kijk op deze ‘systemische’ wijze eens terug naar je voorouders. Uit hoeveel vrouwen en mannen kom jij voort? Je moeder, je vader, 2 oma’s, 2 opa’s. 8 overgrootouders …16, 32, 64, 128 enz.
In dit kunstwerk kun je al stippelend verbindingen gaan maken met de voorouders die je voor zijn gegaan, met wie voel je een verbinding en met wie juist niet. Laat je verwonderen over wat het met jou doet en met het systeem waar je uit voortkomt.

En….iedereen kan het! Teken- of schilderervaring is niet nodig.

Praktische informatie

Datum: Zie agenda

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur (je bent welkom vanaf 9.45 uur)

Locatie: Het Atelier van DE VERBINDENDE FACTOR, Wettenseind 4 5674 AA in Nuenen

Kosten: €120,-  incl. btw, materiaal, koffie, thee, lekkers.

ABORIGINAL-ART

’Stippel je leven uit’

Voor de Aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van Australië, is het doorgeven van kennis een belangrijke reden om te schilderen. Van generatie op generatie werden er afbeeldingen geschilderd op rotswanden, gebruiksvoorwerpen, de aarde en het lichaam. Tegenwoordig veelal op linnen en boombast. Belangrijke thema’s zijn: de geschiedenis, de familie, de rituelen, het land en de wetten waarnaar geleefd wordt.
Het is een kunstvorm waarbij de ratio uitgeschakeld wordt en plaats maakt voor een dieper, gevoelsmatig en schouwend verbinden met beweging, kleur en symboliek. De lijnen worden middels  ontelbare stipjes getrokken, zoals de voetsporen van mens en dier op de aarde. De symbolentaal is nog steeds hetzelfde. Kijk op deze wijze eens terug naar je gezin van herkomst, jouw levensweg en de verbindingen met je omgeving. Welke mensen, dingen, huizen en plekken zijn van belang. Hoe is het nu, wat zijn de overeenkomsten en wat zou je willen veranderen. Een familieopstelling in een kunstwerk. Al schilderend wordt duidelijk hoe je nu in het leven staat en je plek inneemt in het gezin van herkomst. Laat je verwonderen en ben net zo trots op wat je maakt als de Aboriginals zijn. En iedereen kan het!
Teken- of schildervaring ervaring is niet nodig.

Praktische informatie

Datum: Zie agenda

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur (je bent welkom vanaf 9.45 uur)

Locatie: Het Atelier van DE VERBINDENDE FACTOR, Wettenseind 4 5674 AA in Nuenen

Kosten: € 120,-  incl. btw, materiaal, koffie, thee, lekkers.

Reacties zijn gesloten.