Laden activiteiten

← Terug naar activiteiten

Sifra Nooter

06-52004389||www.sifranooter.nl

In 1989 studeerde ik af als Docent Drama, een jaar of drie daarna, begon ik met lesgeven op sportscholen. In 1996 begon ik naast mijn werk als Aerobic- en Yogadocent met het bestuderen en beoefenen van het Sjamanisme. Sinds 2003 geef ik trainingen Sjamanisme. In 2010 ben ik me gaan verdiepen in de kracht en magie van seksualiteit en het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke seksualiteit. Dit door middel van Tantra, Healing Tao en de Maancirkels. Het werken met de verschillende lagen van het bewustzijn loopt als een rode draad door al mijn werk.
Ik kreeg mijn sjamanisme training van Daan van Kampenhout. Van 2003 tot 2010 assisteerde ik Daan regelmatig. In 2014 gaven we samen een aantal trainingen met de titel: ‘Man-Vrouw-Sjamaan’.

Ondanks het feit dat ik behoorlijk stevig in het leven sta, met werk, man en kinderen en de dingen doe die ik graag doe, de mensen om me heen heb van wie ik houd, heb ik mijn leven lang een soort vaag gevoel gehad van ‘niet helemaal in mijn kracht te staan’ alsof ik er niet helemaal mocht zijn en dit leek te maken te hebben met mijn vrouw zijn.

In 2006 ben ik een periode op onderzoek geweest naar dit vraagstuk. Er ontstond een verlangen naar een dieper begrijpen hiervan, een verlangen om dit op de een of andere manier met andere vrouwen te delen. Ik kreeg dromen over Maancirkels, vrouwen die bij elkaar komen met volle maan en rituelen doen, zusterschap, ’s nachts buiten, zingen, dansen, verbinding, vieren van vrouw zijn. Er ontstond een diepe wens in mij om zelf zo’n Maancirkel te starten. Dit proces heeft om wat voor reden dan ook jaren nodig gehad om te rijpen.

Pas in de zomer van 2011 wist ik dat er 13 vrouwen zouden zijn die 13 Volle Manen bij elkaar zouden komen, ik wist wie, hoe, wat en waar en de cirkel was toen binnen een paar weken een feit. Dit viel samen met het veel uitgebreider persoonlijk onderzoek naar mannelijke en vrouwelijke energie en sexualiteit waar ik op dat moment midden in zat.

De maancirkel is er nog steeds en is niet meer weg te denken uit ons leven. De steun die wij vrouwen ervaren door de cirkel, resoneert in elk aspect van ons dagelijks leven, onze processen zijn nog nooit zo snel gegaan als sinds deze bijeenkomsten.

Aankomende activiteiten

  • Er zijn geen resultaten gevonden.