Laden activiteiten

« Terug naar de agenda

Leer Mediteren in 7 weken

7 maart - 19:30 tot 20:30

|Terugkerend (Bekijk alle)

An event every week that begins at 7:30pm on donderdag, repeating until 8 maart 2019

LEER MEDITEREN

“Bijna alles doet het weer als je de stekker er een paar minuten uithaalt. Jij ook.”

Wil je starten met mediteren maar je weet niet hoe?
Verlang je naar rust in je hoofd?
Je wilt het graag leren maar niet alleen…
Herkenbaar?

Ik ga je tijdens deze cursus precies vertellen wat meditatie is en wat niet, hoe het werkt, wat je ervan kan verwachten en hoe en waarom het je leven gaat veranderen.
Geen gedoe, geen zweverige toestanden.
Makkelijk en eenvoudig, net als mediteren.

Beginnerscursus ” Leer mediteren” in 7 weken. Start in het nieuwe jaar in een kleine groep.

In deze meditatietraining kun je kennismaken met meditatie. Leren mediteren begint bij de basistechnieken. Je leert wat de juiste zithouding voor jou is en je leert onder begeleiding hoe je kunt mediteren. Naast het aanreiken van verschillende meditatietechnieken, wordt ingegaan op hoe je jouw meditatie naar een hoger level kunt gaan brengen en de motivatie erin kunt houden. Ervaar zelf wat voor weldaad meditatie je kan brengen. En samen doen is makkelijker dan alleen.
Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat meditatie vele positieve effecten heeft. De huidige maatschappij vraagt steeds meer of zelfs teveel van ons. Tijdens deze training wordt je in 7 weken meegenomen in meditatie en leer je stilte op te zoeken door bewuster het moment te ervaren. Stilte met open aandacht.

Er zijn veel misverstanden over mediteren in omloop. Zo hoor ik vaak mensen zeggen dat mediteren niets is voor hen, dat ze niet zweverig genoeg zijn, dat hun gedachten te onrustig zijn en dat ze het niet kunnen. Het leuke van mediteren is dat het niet kan mislukken. Mediteren betekent eenvoudig de aandacht te verleggen van alles wat er gebeurt buiten jezelf naar wat er gebeurt binnen jezelf.
Niet ingewikkeld maar zelfs simpel.In het begin wordt je dan inderdaad geconfronteerd met een kakafonie aan gedachten. Het kwebbelt maar door. Maar wanneer je kunt accepteren dat je gedachten gewoon druk zijn en je je aandacht verlegt naar bijvoorbeeld je ademhaling, merk je dat je vanzelf rustiger wordt.
Ik heb ondervonden dat er veel leraren zijn die complexe verhalen over meditatie en innerlijke groei ophangen, maar dat het eigenlijk veel simpeler kan.

De uitdaging ligt in het leven, niet in het feit of je een altaartje hebt of vegetarisch bent.
Mediteren maakt het mogelijk je weer te verbinden met waar je vandaan komt. Het is een ontdekkingsreis naar wie jij diep van binnen daadwerkelijk bent: volmaakt en stralend. En dat is helemaal niet ingewikkeld: als je kunt ademen, kun je mediteren.

Gegevens

Datum:
7 maart
Tijd:
19:30 tot 20:30

Docent

Dorothée de Rooij
Telefoon:
06-41398807
E-mail:
info@depleq.nl
Website:
www.facebook.com/PLEQtraining

Overige informatie

Kosten:
€ 140,- of 11 strippen
Data:
17, 24, 31 jan. 7, 14, 21 feb. en 7 mrt. 2019
Aantal deelnemers:
min. 5, max. 8 deelnemers
Inclusief:
incl naslagwerk, matten, dekens, kussens, thee, water

Locatie

De Verbindende Factor
Wettenseind 4
Nuenen, 5674 AA Nederland

Parkeeradvies

Voor het pand is voldoende ruimte om te parkeren, je kunt elkaar eventueel inbouwen. Graag mijn witte VW Up vrij houden. Mocht alles vol zijn dan kan je parkeren op de parkeerplaats op de hoek van de Opwettenseweg en het Wettenseind.

Gelieve de ingang van Coppelmans Caravans vrij houden. Tenzij hun bedrijf gesloten is dan mag ook daar worden geparkeerd.